Hudföryngring och konturering med fillers

Fillers

Fillers är ett samlingsord på ett geléaktigt ämne som sprutas in under huden för att ta bort rynkor och skapa volym i kinder, läppar, käklinje eller tinningar. Man kan också använda dem för hudföryngring på ansikte, händer, armbågar, knän och dekolletage (s.k. Skinboosters), behandling av acneärr och kollagenstimulering

Effekten av fillers är övergående men kan hålla mellan 3-15 månader beroende på vilket material man använder.

På Cliniquette använder vi enbart välkända och beprövade produkter från läkemedelsföretagen Galderma och Allergan (Restylane och Juvéderm)


Skin Boosters

Skin Boosters

Skinboosters består av en speciellt utformad hyaluronsyra som stannar länge i kroppen till skillnad mot den kroppsegna hyaluronsyran. Restylane skinboosters injiceras i mikrodoser under huden där det drar åt sig vatten och ger långvarig, djup återfuktning.

Ett typiskt behandlingsprogram med Restylane skinboosters består av tre initiala behandlingar med 2 till 4 veckors mellanrum. Efter en sådan 3-stegsbehandling är rekommendationen att man underhåller med en behandling var 6:e månad.

Juvederm Volite är den nya generationens hyaluronsyra utvecklad för att ge huden en förbättrad struktur och föryngring. Under behandlingen sprutar man flertalet mikrodroppar av hyaluronsyra under huden. Redan efter ett par veckor kan man se att huden får ett yngre och fräschare utseende. Effekten håller upp till 9 månader.

Båda produkterna kan användas på:

 • Ansikte

 • Hals

 • Decolletage

 • Händer

 • Armbågar

 • Knän


Injektionsbehandling med Botulinumtoxin (Botox)

Botulinum toxin

Botulinum toxin (Botox, Vistabel, Azzalure, Dysport, Xeomin, Bocouture) är ett muskelavslappnande läkemedel som har använts sedan 1980 för behandling av sjukdomar och sedan 2002 för estetiska behandlingar. Andra användningsområde är hyperhidros (svettning), migrän, tandgnissling, spasticitet och långvarig smärta.

Behandlingen med Botulinum toxin ska utföras av legitimerad personal med en gedigen kunskap om toxinet och anatomi. Vår läkare Carmen Mirón Romo har mångårig erfarenhet med behandlingar med botulinum toxin och har även varit utbildare för Azzalure (Galdermas botulinum toxin)

Behandlingen tar bara några minuter och resultatet börjar synas efter ett par dagar och håller mellan 4-6 månader.


Behandling av kärl

Kärl på ben

Tunna kärl på ben (s.k. spiders) kan behandlas med sklerosering. Ett speciellt läkemedel (Aethoxysklerol) injiceras i kärlen, detta gör att kärlväggarna löder ihop. Sedan tar det ett par veckor för kroppen att absorbera kärl och blodrester. Direkt efter behandlingen får man ett plåster som ska sitta i 24 timmar och man får inte träna de första 24 timmar efter behandlingen. Man kan behöva flera behandlingar för att uppnå bästa resultat. I vissa fall kan man även behandla lite grövre kärl (små åderbråck).


Kärl på ansiktet och kroppen

Med IPL (Intensivt Pulserande Ljus) kan vi behandla tunna kärl på ansiktet och kroppen. Det går också att behandla små röda prickar (körsbärsfläckar) och diffus rodnad orsakad av rosacea. Huden rengörs och förbehandlas med en kontaktlotion. Ljus levereras via ett prisma som förs över behandlingsområdet. Det upplevs som en snabb, övergående värmekänsla och det känns mer av värmen vid områden med mer kärl. Ljuset absorberas av blod (hemoglobinet ) i kärlen, detta gör att kärlen värms upp och löder ihop. I början blir kärlen mörkare och det tar upp till 4 veckor tills den absorberas av kroppen. Man kan behöva flera behandlingar för att uppnå bästa resultat. Efter behandlingen skall man skydda området från direkt solljus (även solarium) i ett par veckor.


Hårborttagning med IPL

Permanent Hårborttagning med IPL

Vi erbjuder hårborttagning med IPL Palomar Starlux System. Palomar (numera Cynosure) är ett amerikanskt företag som är marknadsledande inom laser- och IPL-teknologi. Starlux System är godkänt av FDA (amerikanska Food and Drug Administration) för hårborttagning och hudföryngring.

Hur många behandlingar behövs?

Alla hårsäckar har inte hårstrå i sig. Man säger att de har olika växtfaser, de som har hårstrå är i växtfas och de som saknar hårstrå ligger i vilofas. Det är bara 15-30 % alla hårstrån som är i växtfas samtidigt. Ljuset från IPL-maskinen påverkar bara hårsäcken när den är i växtfas. Det är därför man kan behöva mellan 4 och 8 behandlingar beroende på området och antal hårsäckar man har.

Området bör vara rakat inför behandlingen. Huden rengörs och förbehandlas med en kontaktlotion. Ljus levereras via ett prisma som förs över behandlingsområdet. Det upplevs som en snabb, övergående värmekänsla och det känns mer av värmen vid områden med mer hår. Ljuset absorberas av pigmentet (melanin) i hårsäcken och orsakar värme som förstör hårsäcken. Väldigt ljusa, vita och gråa hår har inget pigment som kan absorbera ljuset och det är därför de inte går att behandla dem. Röda hårstrån reagerar inte heller på laser eller IPL ljus.

En behandling kan ta från 5 minuter till ett par timmar. Behandlingen upprepas var 4-8 vecka tills man når önskat resultat. Ibland kan man behöva en underhållsbehandling varje eller vartannat år.

Det går inte i förväg garantera antal behandlingarna eller total hårfrihet.


Medicinsk Hudvård

Dermapen

Dermapen är en avancerad microneedlingbehandling som orsakar en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Som en naturlig reaktion på nålningen vill kroppen reparera skadan. En läkningsprocess startar och därmed börjar det produceras nytt kollagen och det bildas även nya kapillärer i huden. Resultatet blir en föryngring av huden samt en förbättring av hudens struktur och tillstånd.

Dermapen kan användas på alla hudtyper under hela året. Eftersom den inte orsakar värme innebär det inga risker med brännskador, postinflammatorisk hyperpigmentering, försämring av melasma eller återfall.

Användningsområde

 • Huduppstramning och föryngring

 • Fina linjer och rynkor

 • Stora porer

 • Oren hud och akne

 • Milier, keratosis pilares

 • Pigmenteringar

 • Ärr, inklusive akneärr, kirurgiska ärr och brännskador

 • Hudbristningar

Efter behandlingen syns ofta en rodnad som tecken på att behandlingen har skapat en inflammatorisk process. De reaktioner som kan upplevas ett par dagar efter behandlingen är torr och/eller flagnande hy, lätt rodnad och lite svullnad.

Oftast behövs en behandlingskur med 3-6 behandlingar med 4-8 veckors mellanrum beroende på hudens kondition och behandlingsindikation.


LA face lift

Tekniken är utvecklad av en Los Angeles-baserad läkare med mångårig erfarenhet av Hollywoodstjärnor. Syftet med behandlingen är att föryngra ansikte, hals, dekolletage och även händer och knän. Även om man har ett rynkfritt ansikte kan hals, dekolletage och händer se rynkiga ut.

Behandlingen utförs med microneedling och inkluderar hals och nacke, öron, hårfäste och hårbotten. Stimuleringen av elastin- och kollagenproduktionen ger ett naturligt lyft till ansiktet och halsen. Man uppnår även en helhetsföryngring genom förbättrad hudstruktur och jämn hudfärg.

Vi rekommenderar minst 6 behandlingar med 6-8 veckors mellanrum för att uppnå optimala resultat.


Dermapen Cryo

Dermapen Cryo avlägsnar olika godartade hudförändringar såsom pigmenteringar, åldersfläckar, vårtor, fibromer, hudflikar och seborroiska keratoser. Alla hudförändringar undersöks av vår läkare Dr. Carmen Mirón som har mångårig erfarenhet av behandling/borttagning av hudförändringar.

Behandlingen är snabb och smärtfri. Efter behandlingen kan en brännande, kliande känsla kvarstå, huden kan bli röd runt det behandlade området. Fläcken kan bli mörkare och efter några dagar bildas en sårskorpa som med tiden faller av. Det är viktigt att inte pilla bort sårskorpan, läkningen kan ta upp till 3 veckor. Efteråt att skorpan har ramlat av bör man skydda området från direkt solljus, även solarium, för optimal läkning.


Kemiska peelings

Dermaceutic är ett av de första företagen som utvecklade cosmeceuticals (också kallad för medicinsk hudvård) med produkter som Hyaluronsyra, C-vitamin, retinol och glykolsyra. Genom skräddarsydda behandlingsprotokoll och personliga hudvårdsrutiner kan man uppnå optimala resultat

Våra milda peelingar kan anpassas till alla hudtyper och alla hudproblem. Sortimentet av hudvårdsprodukter kan användas av alla personer i alla åldrar.


Hudföryngring med IPL

Hudföryngring med IPL

IPL är förkortning för Intensivt Pulserande Ljus. Vid en behandling med IPL absorberas ljuset av pigment (färg) som finns i fläckar och kärl på ansikte, händer och kropp. Direkt efter behandlingen blir fläckarna mörkare och det tar ett par veckor innan de försvinner. Kärlen brukar dra ihop sig och försvinna under behandlingen. Ljuset stimulerar även kollagenproduktion och porsammandragning. Allt detta gör att man får ett yngre och fräschare utseende. Man kan behöva flera behandlingar beroende på hur mycket pigment eller kärl man har. Vanligtvis behöver man 3-4 behandlingar med 2-3 veckors mellanrum. Några veckor efter behandlingen är huden särskilt känslig mot ljus och du behöver därför använda extra solskydd i form av solkräm. Är du solbränd eller använder brun utan sol rekommenderar vi att vänta med behandlingen tills färgen har försvunnit.


Hudterapeutsbehandlingar

Hudvård

Genom att välja en auktoriserad hudterapeut kan du med säkerhet veta att du får professionell hjälp. Huden är vårt yttre och det som vår omgivning uppfattar först när dem ser oss. Som hudterapeut är man personlig hudrådgivare. Som auktoriserad hudterapeut har man den rätta utbildningen och kunskapen för att kunna vägleda och hjälpa dig på bästa sätt. Genom en behandling lär vi känna din hud och dina behov för att sedan vägleda dig till dina önskemål. Mellan behandlingarna kan du självklart kontakta oss om frågor, tips och råd.


Ansiktsbehandling

Hos oss kan du få den behandlingen du är ute efter, vi individanpassar nämligen behandlingen efter dina behov. Vill du ha en lätt uppfräschning inför sommaren, festen eller bara en skön behandling har vi ansiktsbehandling express. Behandlingen ger dig en grundlig avtvätt, hudanalys, ånga, peeling, lätt ansiktsmassage, mask samt avslutande produkter. Vill du jobba mer mot något hudproblem till exempel acne, pigmenteringar, rosacea, torr hy med mera så är ansiktsbehandling resultatinriktad den ultimata behandlingen. Vi hjälper dig från början med val av produkter, behandlingsplan och kunskap så du får den bästa starten för att uppnå så gott resultat som möjligt. Känner du dig osäker och vill mest ha rådfrågning är du självklart välkommen att boka in en konsultation.


Massage

Massage

Hos oss kan du komma in på en klassisk helkroppsmassage. Terapeuten rådgör först med kunden dess behov. Därefter jobbar man igenom hela kroppen med massageolja, man lägger större vikt på de områden som kunden upplever problem med.


Lash Lift

Lash Lift

Denna behandling är ultimat för dig som är trött på att använda mascara och böja dina fransar varje dag. Det innebär att man gör en permanent böjning av ens egna fransar, genom att använda en spole och lägga upp fransarna på denna och sedan använda medel som böjer dem. Behandlingen går självklar att göra tillsammans med färgning av fransar och bryn vilket ger ögonfrans böjningen ännu ett lyft. Effekten kan sitta i upp till 4 veckor.


Färgning av fransar och bryn

Färgning av fransar och bryn

Här kan du välja om du vill fixa både fransar och bryn eller bara det ena. Vill du slippa mascara och få en fin djup färg på dina fransar är du välkommen till oss för färgning. Vill du ha hjälp med ögonbrynen istället är det inget problem, vi fixar allt från formning till färgning.


Medicinsk Fotvård

Medicinsk fotvård

Behandlingen inleds med ett avslappnande fotbad. Naglar undersöks, slipas, rensas och klipps efter behov. Vid nageltrångsbesvär så åtgärdas det under behandlingen. Huden på belastade punkter, där det byggts på förhårdnader, liktornar, hudsprickor och valkar avlägsnas med skalpell och diamantfräs. Vårtor, svamp, psoriasis och andra hudåkommor behandlas också. Som avslutning får man en skön fotmassage.

Vi erbjuder även Fot-Friskvård/Pedikyr som främst är en förebyggande behandling. Behandlingen inleds med fotbad, naglar slipas och klipps och eventuella förhårdnader filas. Det avslutas med en fotmassage. Du får även tips och råd om vad just dina fötter behöver. Behandlingen är momsbelagd och kan användas för Friskvårdsbidrag.